En mann med fjellbukse og strikkegenser tråkkende på en damesykkel med kurv, ble tydeligvis for mye for lovens lange arm.

De peilet meg nok allerede ut da jeg kom syklende gjennom gågata på dagtid. Politipatruljen kom ned Kirkebakken kjørte inn passasjen ved Kulturhuset (hvor vanlige bilister strengt tatt ikke har lov til å kjøre), og skar seg inn foran undertegnede syklist som måtte bråstoppe. To unge politimenn var superkjapt ute, begge med et stort påtatt glis, og jeg bare: Hva skjer nå??

Joda. De syntes det var rart at jeg som mann syklet rundt på en sykkel med kurv og med tanke på at det var mange sykkeltyverier så....

I retrospektiv skulle jeg ønske jeg ble litt kulere i en slik situasjon, og for eksempel beklaget at jeg ikke hadde holdt i styret med begge hender, men av en eller annen grunn blir man bare nervøs av å bli stanset av menn i politiuniform. Selv om man ikke har gjort noe galt.

Disse to mente helt tydelig at jeg hadde gjort noe galt, spesielt da jeg svarte nei på spørsmålet om det var min sykkel. Da var det rett før håndjernene ble tatt fram fra de ivrige tjenestemennene.

Da jeg så informerte dem om at sykkelen tilhørte min samboer, begynte de å ane at de ikke lenger hadde noen sak, og resten ble bare litt flaut.

Moralen er: Aldri gå kledd med fjellbukse og strikkegenser i sentrum. Spesielt ikke hvis man sykler på en damesykkel.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00