En mann med fjellbukse og strikkegenser tråkkende på en damesykkel med kurv, ble tydeligvis for mye for lovens lange arm.

De peilet meg nok allerede ut da jeg kom syklende gjennom gågata på dagtid. Politipatruljen kom ned Kirkebakken kjørte inn passasjen ved Kulturhuset (hvor vanlige bilister strengt tatt ikke har lov til å kjøre), og skar seg inn foran undertegnede syklist som måtte bråstoppe. To unge politimenn var superkjapt ute, begge med et stort påtatt glis, og jeg bare: Hva skjer nå??

Joda. De syntes det var rart at jeg som mann syklet rundt på en sykkel med kurv og med tanke på at det var mange sykkeltyverier så....

I retrospektiv skulle jeg ønske jeg ble litt kulere i en slik situasjon, og for eksempel beklaget at jeg ikke hadde holdt i styret med begge hender, men av en eller annen grunn blir man bare nervøs av å bli stanset av menn i politiuniform. Selv om man ikke har gjort noe galt.

Disse to mente helt tydelig at jeg hadde gjort noe galt, spesielt da jeg svarte nei på spørsmålet om det var min sykkel. Da var det rett før håndjernene ble tatt fram fra de ivrige tjenestemennene.

Da jeg så informerte dem om at sykkelen tilhørte min samboer, begynte de å ane at de ikke lenger hadde noen sak, og resten ble bare litt flaut.

Moralen er: Aldri gå kledd med fjellbukse og strikkegenser i sentrum. Spesielt ikke hvis man sykler på en damesykkel.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.