Det blafrer litt i solseilet. Det er bare en tynn, hvit duk mellom meg og himmelen. Det er varmt. For varmt til å sove inne, dessuten er det den verste fluesommeren jeg noen gang har opplevd. Så selv med en rekke tiltak og bruk av kjemiske stridsmidler, så sliter jeg med å holde smådjevlene unna.

Men den lille nattbrisen greier det helt fint. Den får det til å suse fluefritt i bjørketoppene og i det høye graset i jordekanten, det som var grønt men nå er blitt brunt fordi det ikke har sett snurten av regnvær på veldig lenge. Ikke på veldig lenge.

En hører lyder når en sover ute om natta. Fugler for det meste, men ei natt kom det et rådyr hoppende gjennom kønnåkern hos naboen. Frapp frapp sa det i det tørre åkerlandskapet da dyret hoppet forbi mitt nattelosji og forsvant oppover mot hamninga der hestene går.

Førnatta kom den ene katta på besøk. Det hender at hu ligger på dyna mi når jeg sover ute. Ei så denne natta. Hu var på jaktmodus, og fikk klaff to ganger i løpet av samme natt. Og det er klart. Når husbonden nå først er å treffe utendørs på slike rare tidspunkter, så ville det jo vært dumt å ikke ta med seg fangsten opp på terrassen for å skryte. Så der satt vi, en trøtt skribent som lengter etter ferie, ei stolt katte og ei stein dau mus av den velfødde sorten.

Mårran kommer ofte litt brått på når en sover ute. Plutselig er den der liksom, og en våkner opp til fuglekvitter og det er allerede så varmt at en kan kjenne at sola har begynt å steike på østsida av huset. Å tasse til mårradusjen på allerede varmt terrassegulv. Det skulle man saktens gjort mye oftere.

Jeg prøver å gjøre det hver mårra sommeren 2018.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.