Altså. Politiker Siv Jensen, som man sikkert kan finne mange legitime grunner til å kritisere (som politikere flest), får nå kjeft fordi hun har kledd seg opp som en indianer på en kostymefest.

Selv var jeg mest forundret over at Finansdepartementet i det hele tatt har kostymefester, men her var det altså fokus på at hun med sitt antrekk krenket en urbefolkning.

Er det ikke lov til å gjøre noe som helst lenger før man skal skrike ut?

Vi kapper ned greiner på trærne slik at ungene våre ikke skal klatre i dem å risikere å knekke et bein. Vi raser på sosiale medier om en fyr skulle plumpe uti det og si noe lite gjennomtenkt.

Og nå skal man altså få kjeft fordi man velger å kle seg ut som en indianer på en kostymefest.

Hvorfor er det slik at krenkelsesterskelen har sunket så lavt at man ikke lenger kan åle seg under den?

Hvorfor er det blitt slik at en lege eller en lærer ikke kan gjøre et lite minste avvik fra de tusener av normer som stadig vokser fram, før tilsynsmyndigheter, advokater eller tabloidpressen står klar med tung skyts?

Ifølge leksikonet handler krenkelse om narsissistisk sårbarhet. Jo større denne sårbarheten er, jo lavere er terskelen for krenkelse og jo mindre kritikk skal til for at individet reagerer.

Det må vel være feil?

For vi mennesker har ikke blitt mer selvopptatte, har vi?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.