Året rundt er tv-programmet fylt opp med ulike realityserier i ulike former og fasonger. Folk melder seg på alt fra datingprogrammer til ekspedisjoner. Variasjonen er stor, men de aller fleste har visse fellestrekk.

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg ser altfor mye på realityprogrammer. Bortsett fra Farmen. Og det hender at jeg velter innom noen andre. Og er det én ting jeg har lagt merke til på det jeg har sett av ulike programmer, så er det at folk plutselig finner seg selv noe voldsomt når man blir deltaker. Så fort man skal være med på tv noen uker er det om å gjøre å være seg selv. Tilsynelatende i hvert fall. Og det holder ikke å være seg selv fullt og helt. Neida, man må være seg selv 110 prosent. Og det skal fortelles til kameraet. Gjerne et par ganger i uka. Og om du som leser dette vurderer å melde deg på et realityprogram kan jeg opplyse om at det er vanskelig å være seg selv 110 prosent. Da er man plutselig for mye. En annen ting som går igjen flere steder er at alle later som de ikke bryr seg om konkurransen. Ingen er tilsynelatende opptatt av konkurransen, selv om det gjerne står store premier på spill. For bryr man seg om konkurransen, som egentlig er grunnen for at man meldte seg på, blir man mislikt. Det går ikke.

I tillegg skal det være allianser. Folk skal slå seg sammen for å komme lengst mulig. Disse blir mislikt av dem som havner utenfor. Lurer på om det er sånn ute i den virkelige verden også? At folk har allianser om alt mulig for å komme seg framover? Ikke vet jeg.

Så i helga har jeg tenkt å være meg selv 110 prosent og ta med mine allierte på trav for å spille bort pengene mine for opplevelsens skyld.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00