Året rundt er tv-programmet fylt opp med ulike realityserier i ulike former og fasonger. Folk melder seg på alt fra datingprogrammer til ekspedisjoner. Variasjonen er stor, men de aller fleste har visse fellestrekk.

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg ser altfor mye på realityprogrammer. Bortsett fra Farmen. Og det hender at jeg velter innom noen andre. Og er det én ting jeg har lagt merke til på det jeg har sett av ulike programmer, så er det at folk plutselig finner seg selv noe voldsomt når man blir deltaker. Så fort man skal være med på tv noen uker er det om å gjøre å være seg selv. Tilsynelatende i hvert fall. Og det holder ikke å være seg selv fullt og helt. Neida, man må være seg selv 110 prosent. Og det skal fortelles til kameraet. Gjerne et par ganger i uka. Og om du som leser dette vurderer å melde deg på et realityprogram kan jeg opplyse om at det er vanskelig å være seg selv 110 prosent. Da er man plutselig for mye. En annen ting som går igjen flere steder er at alle later som de ikke bryr seg om konkurransen. Ingen er tilsynelatende opptatt av konkurransen, selv om det gjerne står store premier på spill. For bryr man seg om konkurransen, som egentlig er grunnen for at man meldte seg på, blir man mislikt. Det går ikke.

I tillegg skal det være allianser. Folk skal slå seg sammen for å komme lengst mulig. Disse blir mislikt av dem som havner utenfor. Lurer på om det er sånn ute i den virkelige verden også? At folk har allianser om alt mulig for å komme seg framover? Ikke vet jeg.

Så i helga har jeg tenkt å være meg selv 110 prosent og ta med mine allierte på trav for å spille bort pengene mine for opplevelsens skyld.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.