Stadig vekk ser man disse slitsomme og selvopptatte mediefolkene som nærmest «står fram» i avisene og skryter hemningsløst av hvor flinke de har vært til å kutte ut alkohol. Struttende av sober selvtillit snakker de om hvilke fantastiske resultater de har oppnådd. Jeg har selvsagt ikke tenkt å være noe dårligere …

Det hele startet med et lite veddemål med meg selv. Klarer jeg en måned uten alkohol – bare for å se om jeg merker noen forskjell? Lett! Etter 30 dager med kryss på arket var motivasjonen på topp, så da utvidet jeg den hvite hverdagen på ubestemt tid. Plutselig hadde jeg bikket 100 dager.

Inspirasjonen kom fra Kong Harald, da han fikk spørsmål om det hadde vært vanskelig å slutte å røyke: «Nei, det var skuffende lett. Det vanskeligste var å bestemme seg …»

Så, hva har jeg erfart etter over 100 veloppdragne dager? Jo, det er helt ålreit å sitte hjemme på lørdagskveldene, drikke te, se Stjernekamp og generelt være verdens kjedeligste menneske. Man sparer også himla mye penger, selv om man bruker en del cash på å bake og trøstespise sjokoladefondant. Formen er i utgangspunktet mye bedre, men så var det all denne sjokoladefondanten, da … Går vel i null, omtrent.

Jeg skal uansett feire med å bruke noen sparte hundrelapper på å kjøpe nye gardiner til stua. (Har jeg virkelig blitt så voksen? Grøss ...)

Har jeg blitt et bedre menneske? Njaei. Det sosiale livet har gått rett i kjelleren, men søndagene har i hvert fall blitt triveligere. Antallet skandaler har også sunket med 83,7 prosent.

Det beste er nok likevel at selvbildet og mestringsfølelsen vokser og jubler høyt for hvert røde kryss på arket.

Var det verdt det? Et rungende JA. Kommer jeg til å fortsette? Håper det. Må bare kjøpe flere ark – og ny tusj.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.