Det virker som om gamle gubber ikke sitter på benker lenger, de virker ikke engang så gamle som de gjorde før. Det har neppe noe med min aldersutvikling å gjøre.

Men uansett. Gamle gubber på benker brukte å løse så mye. Og man kunne jo være enig eller uenig med dem i lange baner. Men uavhengig av det, så har gamle gubbers diskusjoner, og mulige løsninger alltid kommet med en viss fascinasjon knyttet til seg.

Så jeg satt der på en kafé som jeg ikke bruker å gå på. På bordet ved siden av satt det et par-tre karer. Sjøl om vi satt inne, og det ikke var direkte kaldt, så hadde de ikke tatt av seg boblejakka. En av dem hadde lue på og, sånn skyggelue som du kan brette ned klaffer fra. De er ikke så mye brukt lenger.

Jeg kunne høre at det var en dagsorden, og det er jo ikke pent å tjuvlytte sjølsagt, men jeg gjorde det lell.

Med den enerverende lukta av surkål og kjøttkaker, noe jeg mistenker er daglig ala carte på dette etablissementet, hengende i lufta så merket jeg meg at det virket å være lite mat i samtalen. Maten sto på bordet, men samtalen virket slapp. Diskusjonen var ingen diskusjon, det var en monolog. Og den virket ikke å engasjere noen av dem vesentlig.

En tenker jo at jo eldre man blir, jo klokere blir man. Når vi er 90, skal vi alle være som Kåre Willoch.

Reflekterte og med tydelige verdier.

Det var det jeg fisket etter, med øra sirklende rundt samtalen, unnskyld monologen, på nabobordet.

De kom meg ikke i møte. Det var lite å hente. Det skjønte jeg da en av de andre, en av dem som hørte på han med monologen, brått skar ut og stilte spørsmålet.

– Å skar’n stemme a?

Jeg kneppet jakka, forlot surkålen og vandret desillusjonert ut.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.