Hvis du for eksempel har en ting som ikke virker. Noe med motor som burde dure, eller i det minste summe, og du tenker å reparere den selv. – Hei. Er det noen her inne som har tips til hvor man får kjøpt deler til …

Jo da, du får svar. Cirka 50. 10 av dem fra andre som har hatt samme problem, men de har kasta hele skiten. 8 har samme maskin, men har aldri hatt problemer. (Det er skikkelig nyttig …) 7 advarer mot å reparere selv – av ulike årsaker – og en av dem igjen har tips til noen som kan reparere, men som bor 12 mil unna deg. 7 begynner å diskutere om 12 mil er langt eller ikke, 5 advarer mot dem som advarer mot å reparere selv, og resten svarer at de ikke har peiling på hvor man får kjøpt sånt.

En venn av meg ville kjøpe en jakthund, og spurte på et forum for den slags om noen hadde valper til salgs. Det hadde de ikke. Tvert imot hadde de så mange på liste for sitt neste valpekull, som bare så vidt var påtenkt, og snart hadde det hele utviklet seg til et VM i venteliste. Vinneren hadde 50 potensielle valpekjøpere i kø, og jeg skulle likt å se dem som tør å innrømme i en sånn tråd at de har valper som ikke var bortbestilt ved juletider i fjor.

Dette merkelige behovet for å svare når man ikke har et svar var sikkert artig for hun som ba om tips til en god concealer som dekker mørke ringer under øynene. – Jeg vet ikke hva det er en gang, jeg, kom det kjapt fra cirka 9 hjelpsomme «venner». Godt gjort å ikke falle for fristelsen til å svare: – Nei, det ser jeg.

God dag, mann var enklere før. Da var svaret: økseskaft.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00