Her om dagen ringde ei eldre dame til meg. Ho var opprørt over kva ho hadde oppdaga i Bylaben. Ho trudde den skulle gi nøytral informasjon i jarnbanesaka, men så fann ho i hovudsak infomateriell om Aust. Der var ein del fine brosjyrar, ein svær modell av ei aust-løysing, ein plakatvegg, og ein stor kapafiksplakat med berre austløysinga.

Eg har også lagt merke til dette i dei siste vekene, og har reagert med vantru. Når eg har spurt dei tilsette der om dei ikkje synes dette er skeivt og rart, svarar dei at alle som har infomateriell berre kan koma med det.

Dersom det er kommunen som står for den informasjonen som blir gitt på Bylaben, synes vi dette blir svært mangelfullt. Sjølv om politikarane i Hamar prioriterer det eine alternativet, er vel ikkje avgjerda tatt enda? Og i ein demokratisk prosess bør vel politikarane sørge for at det blir gitt ein likeverdig informasjon og kunnskap om alternativa.

Vi skulle gjerne sett at kommunen får laga ein tilsvarande modell som viser korleis også den senka kulverten i vest blir, slik at det kan bli gitt balansert informasjon om dei to hovudalternativa som nå ser ut til å vere igjen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.