Vi er så heldige i vår «gubbegruppe» at vi har personer med høg kompetanse på viktige samfunnsområder. Ole R. Østby er en av dem. Tunellekspert og prosjektleder i veisektoren gjennom mange tiår. Han har sagt mye vettugt både i vår gruppe og i HA om trasevalg for utbygging av jernbanen forbi Hamar. Han bør lyttes til i det han sier i HA 18.5. om jernbanesporet videre fra Hamar til Lillehammer: «Passasjergrunnlaget mellom Hamar og Lillehammer er betydelig mindre enn mellom Hamar og Oslo, og det vil i en nøktern framtid klare seg med justert enkeltspor med forbikjøringsstrekninger nord for Hamar. Enkeltsporet kan følge dagens spor gjennom Hamar, ikke ute i Mjøsa, men på slak kurve over Åttemetersplanet og bak Ericksenvillaen. Og Strandgateparken kan utvikles under brua helt til Mjøskanten». Dette er et fornuftig og godt faglig begrunnet forslag. Vi unngår da en stygg og naturødeleggende jernbanebru over Hamarbukta og deler av Koigen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.