Under behandling av Sak om reglement for ungdomsråd i kommunestyremøtet 2. oktober i Ringsaker sier representanten Kjerstin Lundgård fra Ap at elevrådene ved Ringsakerskolene ikke fungerer, at de er dårlige og har vært det i flere år.

Representanten Kjersti Røhnebæk fra Sp spør fra talerstolen hvorfor Lundgård, som leder av Oppvekstkomiteen, ikke har gjort noe med dette. Spørsmålet ble aldri besvart.

Påstanden fra Lundgård krever svar, mener jeg. For det første tar hun alle skolene sitt elevråd og karakteriserer de likt. For det andre sier hun indirekte at hun ikke har gjort noe med det og hun har vært leder av Oppvekstkomiteen i åtte år!

Til slutt sier hun også noe om lærerne som bistår elevene med å drifte elevråd. I elevrådene har elevene mulighet til å lære hvordan demokratiske prosesser fungerer, hvordan en sak kan bygges opp med gode argumenter i håp om å få gjennomslag for sine ønsker.

Det kan høres enkelt ut at det gjelder for eksempel søknad om nye fotballer til hvert trinn på skolen.

Men gjennom det å lære hvordan demokratiske prosesser fungerer i saker som ligger nært barn og unge, bidrar lærere til en økt samfunnsforståelse og kanskje vekker noen politikerspirer i enkelte.

Kjerstin Lundgård, når du mener at det i hele din tid som leder av Oppvekstkomiteen har vært dårlige elevråd i Ringsakerskolen, så forventer jeg at du svarer på hvorfor du ikke har gjort noe med denne kjennskapen, og bidratt til å utvikle bedre fungerende elevråd.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.