«Nasjonal transportplan er ikke mer verdt enn papiret den er skrevet på» skriver Tor Andre Johnsen (Frp) i en Facebook-diskusjon, gjengitt i HA 24. januar. Uttalelsen er naturligvis helt hinsides fra en mann som att på til sitter i Stortingets transportkomite.

Nå er ikke dette utsagnet noe verre enn mange andre flåserier Johnsen slår om seg med. Langt verre er Johnsens lettvinte omgang med fakta. Han skriver videre om Nasjonal Transportplan «at tidligere regjeringer ikke klarte å innfri de ambisjoner og løfter de hadde».

Dette er delvis riktig, men for det meste helt galt. Under den borgerlige regjeringen fra 2002 – 2005 ble transportplanen underoppfylt med 2,8 milliarder kroner. I fireårs perioden etterpå ble planen overoppfylt med 4,8 milliarder kroner.

I Nasjonal Transportplan, fra side 27 – 29 heter det blant annet: «I de to siste fireårsperiodene er planrammene både fulgt opp og til dels overoppfylt. Ressursinnsatsen, særlig til jernbane- og vegnettet, er kommet på et langt høyere nivå og oppfølgingen har blitt mer forutsigbar.»

Disse faktabeskrivelsene er ledsaget med illustrerende grafer som viser at den rødgrønne regjeringen, ledet av Jens Stoltenberg, holdt sine løfter og vel så det hva bevilgninger til veger og jernbane angår. At et medlem av Stortingets transportkomite ikke har fått med seg dette fra det som må være lærebok nummer en for komiteens arbeid, er ganske utrolig. En kan saktens lure på om Johnsen er like uetterrettelig i andre saker også.

Derfor bør Johnsen roe seg litt ned og sette seg i god stol og lese Norsk Transportplan. Så vil han se at det er verdt litt mer enn papiret det er skrevet på.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.