Hamar Frp, ved Erling Behrens, vil ha lengre åpningstider. Voksne folk må få gjøre som de vil. Det er en av grunnidéene i liberalistisk politikk, som det er vanskelig å være uenig i. Så lenge de ikke lager bråk og ikke er til fare for andre. Det er de fleste også enige i.

Så hva er det folk flest, de som ikke lager bråk, egentlig vil? Behrens sier til HA at «folk går ikke noe særlig tidligere ut på byen i Hamar nå enn for ti år siden.», som et argument for at vi må ha senere skjenking. Men hva ligger egentlig i dette sitatet?

På tidlig kveld, og rimelig edrue, velger folk flest å ikke gå ut en time før og dermed være ute en time ekstra, selv om utestedene er åpne. Likevel ønsker Frp lengre åpningstider, som åpner for at folk skal være ute en time lenger og dermed en time ekstra.

Les også: Velkommen debatt om skjenketider

Spørsmålet er ikke hva folk flest vil, men når de vil det og i hvilken tilstand. Jo tidligere, jo mindre trøtt, jo mer edru, desto mindre interessert er folk flest i å være på byen lengre. Jo senere, jo trøttere, jo fullere, desto mer interessert er folk flest i å være på byen lengre. Et munnhell sier at fra barn og fulle folk får man sannheten. Barn og fulle folk sier også mye tull, og har svakere impulskontroll. Deres valg og atferd er ikke nødvendigvis et godt grunnlag å bygge politikk på.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.