Arbeiderpartiet og Senterpartiets ledelse har i løpet av sommeren gått langt i å avvise regjeringssamarbeid med De Grønne. De synes å mene vi vil få et dårligere samfunn ved å ta klimaforskningen på alvor. De tar feil!

Det er liten uenighet om kunnskapsgrunnlaget. Vi har funnet fem ganger mer olje, kull og gass enn hva vi kan brenne og samtidig unngå farlige klimaendringer.

De endringene vi ser i dag med mer flom, sure hav, ødelagte korallrev, tap av biologisk mangfold, tørke og skogbranner regnes altså ikke som farlige.

Det vil bli mye, mye verre! Det naturlige første steget i en slik situasjon er å slutte å lete etter enda mer olje, kull og gass.

Verden ser dette og mange land satser tungt for å kutte sine utslipp. Norge på sin side er en klimasinke. De fire store (Ap, H, Frp og Sp) synes det er uproblematisk om norske utslipp øker. Det er absurd, pinlig og direkte farlig for vår økonomi. Vi kan ikke satse framtida på å ødelegge kloden!

Heldigvis gir gode klima- og miljøtiltak også økt livskvalitet. Eksemplene på dette i De Grønnes partiprogram er mange:

Hurtigtog, ENØK, ladestasjoner, forskning, bioindustri, elektriske ferger, ren kortreist mat fra småskala landbruk, øke produkters levetid, sykkelveier, klimabelønning, solceller på taket, rene fjorder og hav, mindre plast og mer fritid.

Sånn kunne jeg fortsatt til sola går ned. Alt dette vil gjøre Norge til et bedre land å bo i.

Ja, det grønne skiftet vil kreve en omstilling hos oss alle, men det er en endring til det bedre.

I De Grønne ønsker vi å legge til rette for denne nødvendige omstillingen, ikke motarbeide den. Både fordi det er det riktige å gjøre og fordi det er bedre for landet. Løsningene finnes. Det vi mangler er politisk vilje. Foreløpig. Det kan endre seg etter valget.

Ta vare på framtida: Stem grønt!

6.-kandidat til Stortinget Hedmark MDG

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.