Nå som Hamar kommune så enstemmig har gått inn for å kaste jernbanen ut på landet og dermed forskjøvet dobbeltsporet ut i det ukjente, er det interessant å lese at kommunen nå heller vil satse på en fornyelse av det gamle sentrum hvor stasjonen antagelig vil ligge også i fremtiden. Da må kommunen selvfølgelig gjøre det lønnsomt for publikum å parkere i sentrum.

Jeg lærte noe om dette ved et besøk i Porsgrunn. Jeg ankom Porsgrunn og da jeg så en mann på fortauet spurte jeg hvor jeg kunne betale for å parkere bilen. Han svarte slik: «Det koster ikke noe å parkere i Porsgrunn». Jeg lot da bilen stå, og gikk på byen, men da jeg kom tilbake til bilen fant jeg en parkeringsbot på omlag 600 kroner. Meget forarget dro jeg til kommunekontoret og klaget på boten, men jeg fikk et klart svar tilbake: «Det koster ikke noe å parkere i Porsgrunn, men du kan bare stå der det er P-skilt.»

Der er en ide for Hamar kommune. Tenk om man kunne parkere gratis i Strandgaten, Kirkebakken og Grønnegata ved å sette opp slike P- skilt hvor det ikke koster noe. Da ville publikum med glede vende tilbake til sentrumsbutikkene eller møte tilreisende på den vakre gamle stasjonen, og Hamar ville få tilbake sin gamle sjarm. Og så kan kommunen få stasjonen ved Vikingskipet om kanskje 50 år hvis kommune fortsatt vil stå på sitt med de 8.000 underskriftene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00