Jeg henvender meg til dagens foreldre som har barn, som neppe leser debatt i HA.

30. april kunne jeg fra leiligheten se hvor fin parkeringsplassen var blitt, etter at to mann med maskiner dagen i forveien hadde rengjort parkeringsplassen til Vikasenteret. Riktignok mens en stor støvsky ble virvlet opp.

Hva er det jeg ser? Jo, midt på plassen, masse papir. Slik var det ikke i går kveld. Dagen er ikke helt begynt, men jeg tar med meg en plastpose og hansker og går til verket.

Det viser seg at noen har vært på Donald og kjøpt fastfood med engangsemballasje. Den ville de ikke ha med seg inn i bilen. Til dere foreldre. Kanskje dere er mest opptatt av å betjene en stor gjeld, fordi dere prioriterer å holde tritt med naboen eller å gi barna alt «som alle andre har»? Kanskje vær mer til stede for barnet, sørg for en god barneoppdragelse, kjærlighet er ikke penger. Trenger ungen å vite og forstå noe om moral og etikk?

Det var enklere i min ungdomstid, det var lite penger blant folk flest, vi visste ikke hva plast var, ikke fastfood, bare god gammel fattigmannskost, som vi bare fikk hjemme.

Skulle vi, som ikke hadde bemidlede foreldre, få videre utdannelse, måtte vi arbeide i alle feriene, for å spare til bøker og skolepenger. Vi fikk bo hjemme med gratis kost.

Russebil! Det ordet var ikke oppfunnet enda og russefeiringen startet 17. mai og etter endt eksamen, en tur til København for noen. Blåruss 1951.

Kort sagt, etter dagens krav, en sørgelig foreteelse?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.