Dette ordtaket fra Norsk Folkehjelp fant meg i hu da jeg leste Johnny Wæhlers innlegg om de som selger aviser på gata. Han forteller oss at folk føler ubehag og press fra disse stakkarene. Det er sikkert riktig. Spørsmålet er hvorfor?

Fattigdom og nedvurdering har alltid vært ubehagelig - mest for de som har vært utsatt for dette. Jeg husker fra min egen barndom, da fabrikkarbeiderne på Raufoss (som hele min familie tilhørte) ble betegnet som berme. Det var nok ubehagelig for «de kondisjonerte» å måtte se denne horden med simple arbeidsfolk som veltet ut av fabrikkporten om ettermiddagen.

Nå føler tydeligvis hedemarkingene det samme ubehaget ved å se fattige mennesker fra Romania, som forsøker å skaffe seg et ørlite utkomme ved å selge avisa «Folk er folk». Kanskje de aldri har sett folk som ikke er oppvokst her i distriktet før, eller kanskje de ikke har vært sør for Uthuskrysset noen gang og sett andre mennesker? Eller kanskje det hele er fordommer – slike som fordummer?

Selv kjøper jeg alltid bladet – såfremt jeg har kontanter på meg. Det er jo ikke alltid jeg har det, i våre kort-tider (men det har hendt at jeg har oppsøkt en bankautomat for å få penger til bladet.) «Folk er folk» er et lesverdig blad. Det gir massevis av god informasjon – slike som kan bidra til å fjerne noen fordommer. Bladet anbefales - og det å kjøpe det også!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00