Børge Holden står hardnakket på sitt. Ordbruken mot innvandring før og nå kan ikke sammenliknes, selv om ordene som ble, og blir brukt, er klin maken. Særlig fordi dagens innvandrere er muslimer, og mange muslimers syn på jøder ligner på nazismens syn. Sier Børge Holden. Vi får høre at sammenlikningen er obskur. Hva betyr nå det?

Ifølge Store norske leksikon betyr det dette: Dunkel, i betydningen lite kjent eller lyssky. Det er altså ikke sant fordi saken er lite kjent eller lyssky.

Vi får videre vite at de mange kritiske argumenter mot innvandring har helt andre begrunnelser, da dagens innvandring har helt andre konsekvenser og er utrolig mye større. Ordene betyr altså noe annet i dag enn før på grunn av mengden flyktninger vi snakker om.

Mon tro om det ikke er Børge Holden som argumenterer dunkelt? Aylans drukningsulykke hadde neppe hatt samme effekt på opinionen hvis bakgrunnen for den hadde kommet frem, er Holdens oppfatning. Holdens bakgrunnsforklaring er som følger: Familien hadde oppholdt seg tre år i Tyrkia da faren bestemte seg for å skaffe seg tannlegehjelp i vesten. Derfor satte familien seg i en gummibåt for å krysse havet.

Aylan døde altså under farens tur til tannlegen. Muligens var ferden organisert av menneskesmuglere som tok seg fett betalt, jeg vet ikke. I den enorme katastrofen vi nå er vitne til velger altså Børge Holden å så tvil om flyktningenes motiver og holdninger. Og det har han rett til, men særlig sjarmerende er det ikke.

Les også
DEBATT Svar til Kristiansen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.