Vi drikker for lite melk om kvelden, fordi vi kikker så mye på skjermen på mobiltelefonen at vi ikke har tid til å spise kveldsmat. Og de som likevel klarer å få i seg noe mat, har ikke tid til å få snakket sammen mens de spiser. Og helst ville vi hatt kronprinsesse Mette Marit eller Petter Northug ved siden av oss under det kveldsmåltidet vi ikke har tid til å spise eller tid til å snakke med noen underveis i. Og dessuten, de fleste som spiser kveldsmat gjør det utelukkende fordi de er sultne.

Verden er sannelig ikke enkel, i hvert fall ikke for dem som har tatt mål av seg til å selge oss melk til bruk under kveldsmaten. Meieribransjen har satt forskere på jobben, og resultatene gir utfordringer til en bransje som har tatt mål av seg til å slå et slag for kveldsmaten, og samtidig et slag for den gode praten med våre aller nærmeste. Samtidig som vi drikker melk, selvsagt.Det er i det hele tatt delte meninger om det er noen vits i å spise kveldsmat. Og må vi absolutt snakke med noen, og må disse noen være familien?

Resultatene fra undersøkelsen viser at under halvparten spiser kveldsmat ofte. Bruk av sosiale medier peker seg ut når årsakene til at vi ikke spiser kveldsmat, drikker melk og snakker sammen til kvelds skal forklares. Her er enigheten stor. Et flertall mener at alle de andre bruker for mye tid på disse mediene. De fleste menn mener kvinner bruker for mye tid på rengjøring. Dette er kvinnene uenig i. De fleste kvinner mener menn jobber for mye. Det er mennene uenig i.

Melk.no tar mål av seg til å slå et slag for kveldsmaten, og samtidig et slag for den gode praten med våre nærmeste. Også her er enigheten stor: De nærmeste er ikke akkurat førstevalget. Mange ville gjerne hatt med en forsker ved bordet. Bra det, så kunne den ha forklart hvorfor vi også helst ville hatt med en kongelig eller en idrettskjendis ved bordet når vi skal oppdatere oss på det siste på Facebook før sengetid. Melk.no kunne visst tatt på seg enklere oppgave. Det kan vi kanskje bli enige om?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.