I flere innlegg etterlyser Rolf Berntsen en forklaring på antall underskrifter som står bak Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar. Han skriver:

« Smebye skryter stadig av å ha 6.000 underskrivere bak seg i kravet om trase øst.»

Her er det intet mindre enn to feil i samme setning.

Dette skrev Rolf Berntsen 18. januar.

For det første skryter jeg / vi ikke stadig av antallet underskrifter. Jeg tror det er godt over ett år siden et tall om dette kom fra oss, noe sikkert Berntsen kan sjekke i sitt eget arkiv. Vi er heller ikke så opptatt av nøyaktig hvor mange som støtter oss, men som leder i Folkeaksjonen kan jeg i alle fall si at det er noen tusen.

Det er for øvrig i sterk motsetning til den aksjonen Berntsen selv var svært aktiv i, Dobbeltspor Snarest. Den hadde ved sin nedleggelse i juni 2017 kun 419 underskrifter. Det burde være et tankekors for de som ledet den aksjonen at den ikke fikk større oppslutning.

Da Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar ble etablert i 2011 var målet å frigjøre strandsonen, noe som har vært vårt mål helt siden den gangen.

Ellers kan en jo lure på hvorfor Berntsen er så opptatt av dette. Uansett vårt underskriftsantall, handler jo denne saken om valg av trasé, i strandsonen foran Hamars historiske sentrum (Vest) eller et annet sted, hvor en stasjon ved Vikingskipet (Øst) nå er eneste gjenstående alternativ.

Vi håper debattanten heretter konsentrerer seg om saklige argumenter for og imot alternativene. Det er tross alt bedre å sparke ballen enn motstanderen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.