Etter snart 50 år som hamarsing, er jeg på de fleste områder stolt av byen vår og hva man har fått til. Når vi har venner på besøk, er det alltid med stolthet vi tar de med på byvandring. Hamar er en flott by- for nesten alle.

Jeg ønsker dog at vi skal sette enda sterkere fokus på de som ikke har det like bra som de fleste av oss. De av oss som iblant omtales som «de som sitter nederst ved bordet»:

I to utredninger er det slått fast at mellom 600 og 700 barn/unge i Hamar lever i familieforhold under den definerte fattigdomsgrensen. Slik kan vi ikke ha det i et av verdens beste land og i en av landets flotteste byer.

I HA er det ved flere anledninger påpekt at beboerne ved sykehjemmene, i sommervarmen, kan leve med temperaturer opp mot 30 grader. Det er ikke mange av oss som tror at slike forhold ikke vil oppstå i fremtida. Slik kan vi ikke ha det hvert år.

De som sliter med rusproblemer trenger hjelp. For eksempel bør kommunen støtte helhjertet opp om arbeidet Ham-Kam gjør gjennom Gatelaget. Også frivillige organisasjoner gjør en kjempejobb på dette området, noe som krever støtte og økt fokus. Dette er «utgifter til inntektens ervervelse», som det heter på «blårusspråket».

Pårørende må fortsatt ta farvel med sine pårørende i et ufullstendig krematorium. Det synes jeg er uverdig, ikke minst fordi det vil være en marginal kostnad for kommunen - om noen overhodet - å ferdigstille anlegget.

Ensomhet beskrives stadig oftere som en økende utfordring for mange. Er det grunn til å tro at det er annerledes i Hamar? Kan vi lære noe av andre kommuner og miljøer, og på den måten kunne bidra til å hjelpe?

Lista kunne gjøres lengre. Det vil være min prioritet å jobbe for at de innbyggerne i kommunen vår, som trenger en ekstra håndsrekning, får det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.