Som innbyggere i et av storfylkets pressområder, hvor utbygging truer landbruk og naturmiljø, savnet vi at han nevnte to viktige områder, nemlig landbruk og naturvern.

På fylkesmannens nettside blir disse to arbeidsområdene nevnt aller først.

Vi ser daglig hvordan matjord blir bygd ned ved store infrastrukturprosjekter, og der det er veikryss eller knutepunkt, blir ytterligere matjord bygd ned av ivrige utbyggere.

I Hamar ligger dessuten det vernede naturområdet Åkersvika. Dette området er naturligvis hardt presset av sin nærhet til byen, nå sist av byggingen av firefelts E6. Neste prosjekt er jernbanens dobbeltspor.

I det siste har det kommet to viktige dokumenter fra FN, et om biomangfold, hvor det listes opp hvordan artene utryddes stadig raskere, noe som også er en trussel mot jordas matproduksjon.

Det andre handler om drivhusproblemet som CO2-utslippene skaper, og som definitivt har store implikasjoner for havnivået, og dermed for bosteder og verdens matproduksjon.

Derfor blir vern av matjord og artsmangfoldet viktigere også i Innlandet i åra framover.

Vi er derfor forundret over at fylkesmannen ikke nevner disse to punktene, bortsett fra litt om den økte flomfaren som mange i Innlandet allerede kjenner på kroppen.

I den aller nærmeste framtid vil valget mellom øst og vest for det nye dobbeltsporet gjennom Hamar komme på fylkesmannens bord.

Disse to alternativene er ikke like når det gjelder påvirkning av Åkersvika, eller når det gjelder å ødelegge dyrket mark.

Vi håper at han legger formaningene fra FN til grunn for sitt standpunkt, og anbefaler vest.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.