Men kanskje er de ikke så viktige lenger. Det norske konsept-selskapet FRAME ved Nicolai Roan har delt noen skisser fra deres danske partner EFFEKT, som likner på drømmen om et grønt, bærekraftig Hamar.

Store områder blir fristilt ved valg av øst- eller midt-trasé. La oss leke litt med hvordan den nye bydelen ved Mjøsa, «Jernbanebyen,» kan se ut (se bildene).

Hva gjør vi så med «gamle sentrum?» Vel — det er jo ett kvartal unna. Vi kan vel bo der? Jeg bor i hvert fall gjerne i en leilighet i triangelgården, i Hamars egen gamleby. Vi vil nok jobbe mindre enn i dag, så kafeer og gode møtesteder blir fine å ha mange av i sentrum.

Jernbaneverket har aldri vurdert disse mulighetene. De kaller en sånn løsning «en todelt by». Nå puster vi litt, later som JBV ikke er der og blir enige om hva vi selv ønsker. Det er sikkert fælt å miste huset sitt, mange utspill preges nå av frykt og usikkerhet, så vi bør snakke mer om hvordan vi kan hjelpe og støtte hverandre bedre framover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.