Mine foreldre var i mange år medlemmer i Nordre Ringsaker pensjonistforening (NRP). Vennskapene som ble etablert og vedlikeholdt, møtene, andre sammenkomster og turer i regi av pensjonistforeningen, var meget hyggelig og viktig for mor og far på deres eldre dager. Av flere ulike årsaker valgte de å flytte fra bygda og inn til Brumunddal for to og et halvt år siden, i trygg forvisning om at de fortsatt evnet å etablere nye vennskap og opprettholde sosial kontakt med andre.

Mor har, etter at hun ble enke sist høst, fått et økt behov for å føle seg betydningsfull, bli sett og ha sosial kontakt med andre. Vi barna er travle på hver vår kant, og selv om vi stiller opp så godt vi kan, har vi ingen mulighet til å imøtekomme mors økte behov for kontakt med andre mennesker. I min naivitet foreslo jeg blant annet at hun kunne melde seg inn i Brumunddal pensjonistforening (BP), da de jo hadde så gode erfaringer med pensjonistforening (NRP) fra tidligere.

Så skulle en jo tro at alt var vel, da. Men nei, nedbrutt kunne min mor fortelle meg, at hun, i følge et sentralt styremedlem i foreningen (BP), dessverre ikke «passet inn». Mor har dessverre ingen datakunnskaper å briljere med, men hadde ganske sikkert kunne bidratt positivt på mange andre måter. Ikke var jeg klar over at det var opptakskrav i pensjonistforeningen (BP), bortsett fra at en høyst sannsynlig bør være pensjonist.

Mor har uansett mistet lysten på å melde seg inn i Brumunddal pensjonistforening. Vi pårørende leter etter andre alternativer for mor, som hun kan «passe inn i», og hvor hun kan oppleve mestring og god livskvalitet i møte med andre.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00