Jeg tenker litt i dag også jeg, selv om formen er ganske dårlig. Men må bare skrive litt, når jeg leser at det «MÅ bygges ut fibernett opp til Budor», på grunn av at det har blitt bygd så mange hytter, og at det er litt tregt nett der oppe i høysesongene. «Vi er nødt til å oppgradere dette så forholdene blir tilfredsstillende for dem som skal være der», skrives det.

Hva med oss her ned i bygda, som også begynner å bli ganske avhengige av dette nettet, til daglig, for å være med i samfunnet? Vi har ikke nettverk, annet enn selvanskaffet, dårlige trådløse saker, som også blir svekket ved spesielle høytider, og andre begivenheter i nærområdet, så som jul, påske, ymse Birken-løp, Data-fest i Vikingskipet osv. Bør ikke vi, som bor fast i bygda få bedre nettforhold før de som er på hytta fire ganger i året får det? Jeg bare spør.

Jeg synes dette er feil prioritering av utbyggere. Men det er vel pengene som rår, her som alle andre steder. Telenor vil ikke engang ordne med bedre telefonsignaler her nede i utkantene av Løten sentrum, fordi det ikke er «økonomisk lønnsomt», som jeg har fått til svar på mine klager.

Alt kan ikke være økonomisk lønnsomt bestandig, spesielt ikke når det gjelder saker som stat og kommune «pålegger» oss å bruke til det meste heretter. Til og med småskoleelevers lekser måtte løses gjennom nettet, fikk jeg erfare en dag jeg skulle hjelpe mitt barnebarn i andre klasse med lekser. Dermed var den hjelpen borte.

Jeg syns faktisk kommunen bør gå inn og styre litt i prioriteringer her, selv om det vel er et privat tiltak akkurat dette, med Eidsiva Bredbånd som utbygger.

Jeg måtte bare tenke på disse fjonge velstående guttene i «Vaselinas Julekalender», «Bruspulverguttene på Blazerfjell Panorama Apartments» da jeg leste dette. Finnes det noen pengesterke Bruspulvergutter rundt vårt Budor også? Jeg håper jeg ikke tråkker på noen tær med dette. Det er jo jul.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00