De siste helgene har hytteeiere og andre trukket til Sjusjøen i stort monn for å nyte vinterens første skiturer. Alle som er glad i å gå på ski, vet at det er få ting som kan måle seg med nydelige trikkeskinner tidlig i november. Lang skisesong er et av Sjusjøens fremste varemerker.

Det største nettverket av tidligløyper går på sammenhengende fjellveier i Lillehammer og Øyer kommune. Vi kan takke Lillehammer og Øyer for det flotte tidligløypetilbudet. Mens Ringsaker kommune for lengst har tillatt brøyting av alle veiene som går inn i fjellet, har Lillehammer en meget restriktiv holdning, med vinterstengt vei fra Nordseter.

Det er ikke uten grunn at parkeringene på Kroksjøen og Elgåsen er stappfulle tidlig i sesongen. Folk på Sjusjøen søker seg bort fra Ringsaker kommune for å gå på ski. Dette er bare nok et eksempel på hvor ulikt Ringsaker og Lillehammer kommune forvalter fjellressursene. Man kan bare spørre seg hvordan fjellet ville sett ut dersom Lillehammer hadde hatt samme holdning som Ringsaker: Hytteutbygging og helårsvei langs Melsjøen og Reinsvatnet?

For oss som er brukere av fjellet burde kommunegrenser være uvesentlige, men slik situasjonen er i dag, er det bevaring på den ene siden og nedbygging på den andre siden av grensa. Det er helt nødvendig, og det haster med å komme i gang med en felles forvaltningsplan for fjellområdene våre, slik Lillehammer ønsker.

Vi venter på at de folkevalgte i Ringsaker tar til fornuft.

utflyttet messendøl og hytteeier på Sjusjøen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.