Dette ble begrunnet med at vi hadde satt av 60.000 til innkjøp av alkoholholdige drikkevarer og at arrangementet var åpent for ungdommer ned til 15 år. Det gir grunn til å spørre; er formannskapet så lite kjent med kommunens eget reglement og BUs oppfølging av dette reglementet at de faktisk tror vi selger alkohol til mindreårige på våre arrangement?

Les også:BU refses for å skjenke alkohol

Nes BU sendte søknad om og fikk godkjent skjenkebevilling av kommunen for skjenking på Hvam lørdag 18. juni, under såkalt «Åpen fest» med Torgeir og kjendisene. I søknaden om støtte ble det også presisert at det skulle være åpen fest etter endt bankett. Vi anså det som relativt logisk at all alkohol som skulle kjøpes inn for videresalg var til nettopp denne festen hvor alle over 18 år – også de som ikke er BU-medlemmer - kunne delta.

Det er her misforståelsen ligger: Vi ville ikke kjøpt inn alkohol for å gi bort eller selge til mindreårige. Grunnen til den store budsjettposten var fordi vi håpet og anslo at mange næsninger ville ta turen til Hvam denne kvelden. Slik ble det altså ikke. Med lavt oppmøte returnerte vi nesten like mange enheter som vi kjøpte inn. Med andre ord: ingen har tjent noe som helst på dette, og det har selvsagt foregått på lovlig vis.

Som ett av fem lokallag i Ringsaker hører vi i Nes BU hjemme i Norges største BU-kommune. Dette er også den kommunen i landet med BU-lag hvor det stilles høyest krav til rutiner for skjenking og vakthold for «fest på lokalet».

Det er ressurskrevende for oss som arrangører, men samtidig noe vi har tilpasset oss uten å mukke. At arrangementet går for seg i henhold til norsk lov, at kommunale bestemmelser følges og at deltagerne føler seg trygge er tross alt det viktigste for oss. Med 18-årsgrense, skjenkebevilling, nabovarsel og 32 vakter på 160 deltakere, finner vi det rett og slett både ufortjent og trist at denne saken får en slik vinkling.

Bygdeungdomslaget er en organisasjon av, med og for ungdom. Hele denne helgen ble fylt med latter, engasjement og tevlingsglede, til fornøyelse for frokostvertinner, vakter, hjelpere og deltakere. Fylkesstevnet er bare et eksempel på de viktige sosiale møteplassene BU skaper for ungdom på bygda: artige, trygge og inkluderende arenaer hvor alle er velkomne. Det kryr ikke av slike møteplasser for ungdom i 2016, og derfor er det så synd at formannskap og lokalmedia bidrar til sverte organisasjonens rykte ved å spekulere i at BU serverer alkohol til 15-åringer.

Vi er en frivillig organisasjon som er så vanvittig mye mer enn en uvitende alkoholpost i formannskapets sakspapirer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.