«Feil side av Mjøsa» er i ferd med å ta innersvingen på hedmarkingene.

Oppland Arbeiderblad skriver 3. februar at det er storkommune på gang. Gjøvik, Søndre land, Østre Toten og Vestre Toten skriver under en avtale om sammenslutning til den nye Vestoppland kommune. Ambisjonen er å sette seg i førersetet i Innlandet og bli størst med tilsammen 64000 innbyggere. På «vår» side skjer det heller lite, etter avisene å dømme.

NRK.no/HO melder fra stortingets spørretime samme dag følgende: «Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener høgskolene i Lillehammer og Hedmark bør være bekymret for framtida. – De kommer til å få store utfordringer i konkurranse med større og sterkere fagmiljøer».

Det har pågått et langvarig forsøk på å få til en sammenslåing av høgskolene i Hedmark, Lillehammer og Gjøvik, som beklageligvis har havarert. Høgskolen i Gjøvik er nå fusjonert med NTNU og har blitt en del av et stort forskingsmiljø. Nå haster det åpenbart å gjøre noen grep for ikke å bli stående alene som små og utsatte høgskoler.

Jernbaneverket og Statens vegvesen har etablert en prosjektorganisasjon i november 2015 for rask utbygging av Ringeriksbanen, strekningen Sandvika, Sundvollen-Hønefoss. Det er 40 kilometer dobbeltspor, halvparten i tunell. Byggestart 2019 og ferdigstillelse 2024. Dette prosjektet fikk raskt gjennomslag i Nasjonal Transportplan høsten 2015.

Hva vil dette ha å si om diskusjonene om trasevalg fortsetter i det uendelige og befolkningsutviklingen ikke når opp til forventninger og mål som er forutsetningene for IC-utbyggingen til Hamar og videre til Lillehammer? Det er svært viktig at trykket holdes oppe og at tidsplanen overholdes. Det er stor konkurranse om samferdselspengene.

På disse tre områdene går utviklingen fort, og det ser ut til at kommunene på den andre siden av Mjøsa ligger et hestehode foran. Som innbygger i regionen etterlyser jeg at politikere, høgskolefolk og andre med innflytelse på samfunnsutviklingen i vårt område er mer framoverlent så ikke Hedmark/Hamarregionen kommer i bakleksa på viktige områder.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.