Hamar Ap vil ta hele kommunen i bruk til boligbygging. I kommuneplanen er 5.500 boenheter avsatt til variert boligbygging. Av dette er 900 boenheter øst for E6 med hele 500 enheter på Ingeberg. Det betyr at ti prosent av potensialet ligger like gunstig til geografisk som flyplassen der BBL vil bygge 1.000 nye boliger. Dette er ikke mulig uten å ta i bruk dyrka mark.

Jeg har ikke skrevet at BBL ville bygge ned både Vien og randsonen i Klukhagan med boliger. Jeg har vist til Einar Busteruds eget utsagn til HA 21. august «Jordvernet stoppet en større boligutbygging på Vien. Utbygging av randsonen på Klukhagan er stoppet» Begge disse utbyggingsområdene er stoppet ikke minst fordi Hamar Ap var tydelige på at omregulering ikke ville få partiets stemmer.

Hvis BBL har argumentert sterkt for utbygging i Vang må jeg spørre hvem som har hindret at Busterud ikke har brukt sitt flertall i Regnbuealliansen til å ta flere områder øst for E6 i bruk? Det skyldes ikke motstand fra Hamar Ap. Det var vel Ap som kjempet mest for å få bygget ny gymsal på Lunden? At det endte med en helt ny skole er det brei enighet om.

Ordfører Busterud sitt svar til meg ble en nedsnakking av Hamar Ap. Blant annet skriver han at det fortsatt er stor frustrasjon internt i partiet over måten Vang-saker blir håndtert på. Det er noe som er helt ukjent for meg. Udokumenterte påstander om politiske motstandere bør han slutte med da dette faktisk er «fake news.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.