På NRK-nyhetene søndag 23. oktober ble det opplyst at tallet på ulvedrepte sauer hadde gått ned. Og i den forbindelse har Klima- og Miljøministeren blitt bedt om å stoppe uttaket av 47 ulver som det er fattet vedtak om at skal skytes.

Man kan da ikke finne seg i at det blir færre ulvedrepte sauer, så for all del la disse 47 ulvene få leve og formere seg fritt?

Kan det ikke tenkes at det finnes en naturlig årsak til at det blir færre rovdyrdrepte sauer? - Man behøver ikke så mye omløp i hodet for å fatte at når den ene sauebonden etter den andre har måttet slutte med sau, og mange andre unnlater å slippe sine sauer i utmarka på grunn av store rovdyr er det vel ikke så vanskelig å forstå hvorfor tallet på ulvedrepte sauer har gått ned?

Og hvis disse ekstreme rovdyrvernerne greier å forhindre uttaket av disse 47 ulvene, som sammen med andre store rovdyr truer beiteretten, går det nok ikke lenge før enda flere sauebønder blir tvunget til å oppgi sitt yrke. Og da vil vi oppleve enda færre ulvedrepte sauer, men det vil gå desto hardere utover hjorteviltet og andre levende vesener i vår fauna. -- Mener virkelig storparten av Norges befolkning at ulven er så viktig at den må prioriteres foran beitende husdyr og matnyttige viltarter?

For det er en kjensgjerning at med så mye ulv, sammen med andre store rovdyr, blir det uholdbare forhold for alle andre levende vesener som lever og ferdes i vår natur. Med store horder massemordere vil også faren for angrep på mennesker også kunne bli en realitet, etterhvert som det blir mindre av andre byttedyr. - Man skal ikke kimse av at ulven kan være farlig for mennesker. Det finnes det mange bevis på. Denne trusselen vil også bevirke at det blir færre som tør å bruke våre fjell- og skogsvidder til forskjellige fritidsaktiviteter, som bærplukking, jakt med løse hunder og mye annet.

Jeg håper at våre myndigheter snart tar til vettet og innser at dagens rovdyrpolitikk ikke kan fortsette i samme spor hvis vi skal ha levende bygder og et mangfoldig og rikt dyreliv, og som kan få leve i fred for lystmordere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.