Vi tenker at dette er på grunn av mangel på kunnskap om hvor bra fådelte skoler faktisk kan være. Dette gjelder både generell kunnskap om fådelte skoler, hvilke muligheter det gir og ikke minst våre positive erfaringer med det.

Vi tenker at hadde folk visst hvor bra det er på vår skole så ville flere ønske seg hit. Blant våre positive erfaringer er team på tvers av alder/ kjønn, små strekker seg mot de større og de store kan lære bort til de mindre. Det er også skoler som velger å ha blandede trinn selv om de ikke trenger det. Feiring skole er eksempel på det.

Det refereres i HA at «hvis elevene får et dårligere skoletilbud ved å bevare grendesamfunn så kan vi ikke forsvare det». Det er ikke caset på Espa. Se bare på våre resultater på nasjonale prøver og elevundersøkelser. Derimot er vi redde for at våre elever får et dårligere tilbud ved å flytte til en større skole. Vi stiller også spørsmål til hva som blir bedre for våre barn ved at de flyttes? Ja det gir fulldelte klasser, men hva konkret vil påvirke resultatet til elevene så de ytterligere forbedres seg, når de ligger i toppen i dag?

Videre refereres det til at nye innbyggere synes det er mer attraktivt med fulldelte skoler. På hvilket grunnlag sies dette? De som har flyttet hit til grenda vår og har byttet skole fra fulldelt til fådelt har nemlig motsatt opplevelse! Hva med å faktisk se at vi er forskjellige og ønsker oss forskjellige ting? Og er dette tilfellet, hvorfor er det da slik at barnehagen på Espa har doblet antall barn på fire år?

La det være klart, vi ønsker våre barn det beste. Hadde vi vært i tvil om at barna våre ikke får det beste læringsmiljøet på Espa skole, ville ikke vi kjempet for skolen vår slik vi gjør.

Stange kommune mente i 2012 at å opprette oppvekstsenter på Espa ville være en god løsning for å oppnå en rød tråd fra barnehage til skole. Noe vi som foreldre på Espa kan bekrefte. Vi ser en så stor fordel med samarbeidet som fungerer i oppvekstsenteret i dag og den myke overgangen elevene får fra barnehage til skole. Vi trenger derfor en forklaring på hvorfor dette tilbudet nå skal fjernes etter så kort tid?

Vi støtter det FAU-leder på Solvin skriver i HA 18. februar. Alle bør reise ut til Espa og reise oppom alle grendeskolene. Se på det arbeidet som legges ned og ikke minst de resultatene som oppnås. Prøv å sett dere ned og se ting fra et annet perspektiv. Vi bor her fordi vi ønsker det, vi har våre barn på grendeskoler fordi vi ønsker det. Så hva med å la Stange være en kommune som åpner for mangfold ved å tilby skoletilbud som passer alle innbyggerne?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.