I mange år har jeg stått langt fremme i debatten om dobbeltsportrasé i Hamar. Jeg har i mange år vært østtilhenger, og har brukt svært mye av min fritid på å forsvare og promotere dette synet.

Jeg tilhenger av det frie meningsskiftet, der enkeltindivider, grupper og presse må få uttrykke seg fritt. Mine meningsmotstandere har en like selvsagt rett til å hevde sitt syn som jeg mitt. Alt dette stiller imidlertid en del krav om etterrettelighet, der kilder og dokumentasjon er vesentlige faktorer.

19. desember ble jeg oppringt av HA, og fikk presentert en sak der et Natur og Ungdom-medlem skal ha blitt skremt vekk fra jernbanedebatten på grunn av et debattklima de mener er hardt. Fra journalistens side kom det ikke frem om meldinger med hatefylt innhold og ufine hersketeknikker var dokumentert. Derfor svarte jeg selvsagt på generelt grunnlag at det er trist om ungdommer skal føle seg skremt fra å diskutere, uavhengig av ståsted.

I HA 20. desember er jeg sitert på at det er trist at noen unge opplever debattklimaet som tøft, og jeg roser NU-lederen for at han står frem. Her har jeg selvsagt uttalt meg ut fra en forutsetning om at dette er dokumentert. Det kommer ikke frem i HA. Indirekte tas jeg derfor til inntekt for at østtilhengere er mer ufine i debatten. Jeg uttalte tvert imot til HA at jeg stort sett synes debattklimaet har vært godt, med enkelte overtråkk på begge sider.

Jeg tillater meg derfor å stille spørsmål om HAs redaktør kan ha begått to feil: 1) latt NU-lederen stå frem med mangelfull dokumentasjon. 2) latt meg og andre uttale seg under falske forutsetninger som følge av A. HAs redaktør sier jo selv at han skulle ønske det fantes dokumentasjon i saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.