I 2016 døde 25 i arbeidsulykker i Norge, dette er 25 for mange. Uten verneombudsordningen ville det mest sannsynelig vært enda flere. Derfor mener vi at verneombudsordningen må løftes i virksomheter i Hedmark

LO jobber for å bedre unges rettigheter i arbeidslivet, spesielt gjennom LOs sommerpatrulje som arrangeres hvert år. Rundt 600 unge tillitsvalgte over hele landet oppsøker ungdom på arbeidsplassene for å høre hvordan de har det og hva LO kan bidra med, og for at de skal få det enda bedre.

Noe av det LOs sommerpatrulje spør ansatte om, er om de vet hvem som er verneombud i virksomheten der de jobber. Dessverre er svaret vi får alt for ofte nei. Det kan da bety to ting: Enten så er det ikke en fungerende vernombudsordning i virksomheten, eller så informerer ikke virksomheten nyansatte godt nok om verneombudsordningen.

Verneombudet har en viktig rolle innen en virksomhets verne- og miljøarbeid. I utgangspunktet skal derfor alle bedrifter ha et verneombud. Arbeidsgiveren har ansvaret for at arbeidsmiljølovens krav blir oppfylt, men verneombud skal ivareta sine arbeidskollegers interesser i saker som angår arbeidsmiljøet. Verneombudet skal se til at virksomheten er innrettet og vedlikeholdt, og at arbeidet blir utført på en slik måte at hensynet til arbeidstakernes sikkerhet, helse og velferd er ivaretatt. Ut fra det vi ser, vil vi hevde det gjøres en for dårlig jobb rundt verneobudsordningen i mange virksomheter rundt i Hedmark.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.