#Historiebøkene må oppdateres etter høsten 2017. Skuespilleren Alyssa Milano tok kampen mot seksuell trakassering gjennom sin #metoo-kampanje. Etter å ha blitt seksuelt trakassert av sin regissør, fikk hun nok. Han hadde utnyttet sin posisjon overfor henne og mange fler, og da hun tok kampen mot han på nett, smuldret hans posisjon opp.

Og kampanjen #MeToo har fortsatt i land etter land. Hjemme i Norge har vi fulgt den fra parti til parti, organisasjon til organisasjon. Det positive er at vi får gjort noe med et samfunnsproblem. At alle blir bevisstgjort at den type oppførsel ikke er greit. Og at det du gjør, har konsekvenser.

Etter #metoo må vi videre. Vi har mer å rydde opp i. Ikke minst på nettet. Mange skriver hatske ord om andre som spres og blir til en sannhet, uten at den det gjelder får forsvart seg. Mobbing på nett er ikke greit, og den slags trakassering rammer hardt. Det er lett å være tøff i flokk på nett, men mer krevende å stå fram og si det ansikt til ansikt til den det gjelder.

VG gjorde en ringerunde til folk som hadde lagt ut ytringer om flyktningsituasjonen i Syria i kommentarfeltene. Ei dame hadde skrevet at hun var redd for at badevannet hennes i Middelhavet kunne bli skittent av alle flyktningene som druknet. Da hun ble oppringt og intervjuet av VG TV på direkten, ble det vanskelig å stå for meningene. Det var som virkeligheten endelig slo innover henne.

Ingen må få sitte og krenke andre uten at det har konsekvenser. De må få klar beskjed fra oss andre om at dette ikke er greit! Etter #metoo trenger vi et #step2 der vi tar et oppgjør mot trollene som trakasserer andre på nett.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.