– Drøyt halvparten av verdien på alle verdens aksjer er i amerikanske selskap, understreker Lie.

– Hvordan påvirker dette – og valget – folk flest her på berget?

– Blant annet direkte ved at svært mange selv eier aksjer og/eller aksjefond. Disse vil ganske sikkert få et i alle fall kortvarig fall dersom Trump vinner valget. Hvis stemningen i næringslivet rundt om i verdens svekkes, så vil det normalt dempe viljen til investering som gir nye jobber. Samtidig er det verdt å huske at Brexit viste at frykt raskt kan erstattes av ny risikovilje.

– Hva vil du si til de som vurderer å selge aksjer og aksjefond nå?

– De som er redd for tap ved seier til Trump, bør ikke selge i panikk. Dersom de vurderer det, så har de enten for kort tidshorisont på sparingen, eller for høy risiko i sparingen, sier eksperten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.