Sist gang var 30. mai. Denne gangen er utgangspunktet et leserinnlegg skrevet av Endre Krogsrud som privatperson.

Riktignok har Krogsrud en tilknytning til Nå eller aldri, men leserinnlegget det henvises til er skrevet og sendt inn av han som privatperson. Ingen andre med tilknytning til Nå eller aldri hadde lest det på forhånd. HA må skille mellom Nå eller aldri som gruppe, og privatpersoner med tilknytning til Nå eller aldri, hvis ikke blir det veldig kaotisk. Det er et tresifret antall personer som kan sies å ha en tilknytning til Nå eller aldri. Når disse personene ytrer seg privat går det ikke gjennom noen form for gruppekontroll. Når Nåelleraldri ytrer seg som gruppe er det flere kontrollmekanismer på plass.

HA skriver at det er to grunner til at Nå eller aldri roper i skogen uten å få svar:

1. Den ene er ifølge HA at den lokale jernbanedebatten i Hamar faktisk ble avsluttet med kommunestyrets vedtak.

Vi kan ikke se det kritikkverdige i at Nå eller aldri har fortsatt sin virksomhet etter kommunestyrets vedtak. Vår FB-side følges av et økende antall sentrale beslutningstakere og opinionsledere i Oslo.

2. Den andre grunnen til at Nå eller aldri ifølge HA roper i skogen uten å få svar er at «Facebook-siden til Nå eller aldri viser liten respekt for dem som ikke står hundre prosent bak gruppas kampanje». Som begrunnelse henviser HA til at «Her lanseres blant annet konspirasjonsteorier om at lokale Ap-politikere og Bane NOR instruerer HA-redaksjonen, og de journalistene som avviker blir tatt av jernbanesaken.»

Vi finner det alvorlig at HA fremmer beskyldninger mot Nå eller aldri som overhodet ikke har rot i virkeligheten. Nå eller aldri har ikke skrevet ett eneste ord om at Ap-politikere og Bane NOR instruerer HA-redaksjonen.

Tvert imot bestemte Nå eller aldri som gruppe seg for å IKKE skrive om et tilfelle hvor en sentral Ap-politiker skjelte ut en HA-journalist i jernbanesaken. Som gruppe avgjorde Nå eller aldri at dette ikke var relevant for gruppas formål om en østlig jernbanestasjon.

En privatperson med tilknytning til Nå eller aldri kommenterte for en tid tilbake på HAs Facebook-side at den aktuelle HA-journalisten ikke lenger skriver om jernbanesaken, men som nevnt må dette stå for denne privatpersonens regning.

Vi synes det er på sin plass å spørre om det er presseetisk riktig av HA å angripe Nå eller aldri som gruppe for kommentarer som er fremmet av en privatperson med tilknytning til Nå eller aldri.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.