Regjeringen har lagt frem et statsbudsjett for flere jobber, bedre velferd og en tryggere hverdag for alle. Det sikres gjennom blant annet en styrket satsing på samferdsel. Fra regjeringen tiltrådte, er budsjettet løftet med 20 milliarder kroner til rekordhøye 62 milliarder kroner i 2017. Sånt blir det arbeid og aktivitet av.

Hedmark er gigantprosjektenes fylke – og etter fullføringen av E6 og Dovrebanen langs Mjøsa i år, settes det neste prosjektet i gang på E6 fra Kolomoen til Moelv. Der vil over fire mil med firefelts 110 km/t-sone stå ferdig i 2021. I henhold til gamle planer skulle strekningen kun frem til Brumunddal bygges med oppstart rundt 2022, nå blir det lengre vei, ferdig før den gamle planen! Også ny vei fra Elverum til Løten får penger, slik at prosjektet kan komme i gang så fort som mulig. Dovrebanen skal også få store fornyingsmidler, slik at feilene blir færre og punktligheten bedre.

Det overordnede målet er å gjøre transportsektoren grønnere og øke fremkommeligheten for folk og næringsliv. Regjeringen prioriterer å ta vare på det vi allerede har. Derfor har vedlikehold blitt prioritert og mens vei og jernbane før forfalt mer år for år, blir infrastrukturen vår nå fornyet. Vi mener at årets statsbudsjett innfrir dette til gagns i Hedmark!

stortingsrepresentant Hedmark

leder, Stortingets transportkomité

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.