De friske og raske ønsker seg et lite sykehus der de bor, en liten Brustad-klinikk med dårlig plass og lav bemanning. Et lite helsetilbud hvor Einar Busterud kan bytte plaster på såret uten å krysse kommunegrensa. Rent personlig er det ikke noe poeng for meg å kunne telle taksteinen på eget tak mens jeg ligger i sykesenga med nytt plaster.

Avstanden mellom Mjøsbyene er ikke stor nok til å forsvare den ressursbruk fire sykehus innebærer. Alt er bedre enn den nåværende situasjonen, om de så la ned alle fire sykehusene i regionen og overførte behandlingsansvaret til sykehus i Oslo.

Selv en så drastisk løsning ville gitt oss et bedre og raskere helsetilbud enn hva vi har i dag. Da slipper i hvert fall syke og skadde å bli frakte Østlandet rundt i ambulanse. Vi har jo turbusser til slikt, hvis vi ønsker å se oss omkring.

Når jeg er syk ønsker jeg ikke å reise på blåtur med ambulanse for å lete opp et helsetilbud i jugendstil oppført i landlige omgivelser på begynnelsen av 1900-tallet. Da ønsker jeg å finne et helhetlig helsetilbud som har en hensiktsmessig beliggenhet og arkitektur som er ment å romme et moderne sykehus.

Når det gjelder Hamar sykehus, er det i en så dårlig bygningsteknisk stand at den beste løsningen – rent økonomisk – vil være et kompetent rivningsfirma og en god asfaltlegger. Så kunne Hamar i det minste hatt 50 parkeringsplasser for elsykler. Men økonomiske argument biter vel ikke på politikere fra Hamar ...

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.