I forslag til statsbudsjett 2018 går Høyre og Frp inn for dramatiske kutt til frivillige organisasjoner og opplæringsvirksomhet. Forslaget skaper usikkerhet og dramatikk i hverdagen for titusenvis som legger ned en viktig innsats i frivilligheten over hele landet. Vi bør alle være bekymret for konsekvensene av regjeringens kuttforslag.

Som politiker har jeg sett hvordan kulturopplevelser gir livene våre innhold og binder oss sammen som mennesker. Kultur er avkobling og påkobling. Kulturen er med på å bryte ned barrierer og skaper nye og sterkere fellesskap, så mitt spørsmål er: Hvorfor skape denne frustrasjonen?

Frivillige lag og foreninger er limet i samfunnet med alle sine møteplasser for deltagelse og inkludering. Dette tror jeg det et vanskelig å være uenig i og da rimer det ikke med Statsbudsjettet slik det legges frem - om det ikke er for å «fri til Venstre som samarbeidsparti».

Kultur er vår stolthet. Idretten skaper engasjement, innsats og opplevelse, styrker folkehelsa og gir gode arenaer for integrering.

Arbeiderpartiet vil ha et nytt kulturløft – der målet er å øke mangfoldet, både på scenen og blant publikum. Vi vil bygge ned terskler for deltakelse og gi flere smakebiter på det brede kulturlivet i alle kommuner og fylker, og ønsker å styrke det store mangfoldet av kulturutøvere og kulturelle uttrykk.

Men regjeringen går tydeligvis i stikk motsatt retning.

Kultur og idrett er viktig for alle. Mange ildsjeler, gjør en stor innsats og er uunnværlige i et blomstrende kulturliv. Statsbudsjettet setter så mye både på spill og på vent. Dette går helt klart utover aktivitet og tilbud og gir masse frustrasjon i organisasjonene og blant de frivillige. Min påstand er: Dette statsbudsjettet har vi ikke råd til.

Fylkespolitiker Arbeiderpartiet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.