Kai Ove Berg forsøker i HA 6. november å tegne et glansbilde av vekst og utvikling i Ringsaker i motsetning til kommentaren til Bengt Lie i RB om manglende styring på Sjusjøen og refleksjonene til Anne Ekornholmen i HA 4. november om viktigheten av byutvikling uten å bygge ned matjord.

Baksiden på glansbildet til Kai Ove Berg er langt fra vakkert. Kommunale regnestykkker baserer seg på vekst og utvikling, men overser hva veksten koster. Når rådmannen i Ringsaker ser frem til at kommunen skal øke innbyggertallet til nærmere det dobbelte av i dag, burde han heller snudd seg og sett hvilke problemer kommunen allerede har fått med den utviklingen som har skjedd de siste årene. Hvor skal så mange mennesker sette ned føttene og gjøre av alle bilene? Og hvor skal vi dyrke maten når den beste matjorda blir nedbygd?

Det finnes ikke noen god løsning for omkjøringsvegen som det er behov for i Brumunddal. Og Sjusjøen er allerede ødelagt med alle de nye høystandard fritidsboligene. Hvor skal alle disse menneskene få plass i vinterferier og påsker. All utbyggingen som stadig brer seg innover fjellet forringer naturopplevelsen ved å måtte gå i kø for å finne fritt rom.

Hvis man ønsker å ha byer med mange mennesker er det nødvendig å bygge i høyden som Anne Ekornholmen fremhever i sin kommentar i HA 4. november. Kunsten med å kjenne sin egen begrensning er mangelvare. Administrasjonen og politikerne i kommunene burde vite at det går ikke an å få i «pose og sekk». Grådigheten som preger utbyggere og kommunene er til skade for distriktet som tidligere har vært kjent for vakker natur og romslighet. Nå blir det i stedet preget av «signalbygg» og trengsel.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.