Dette spørsmålet melder seg hjå mange ansvarleg tenkande menneskjer, som prøver finna svar på dei mange sakane som dukkar opp.

Men det som i dag tek all merksemd er pelsdyrskandalen. Regjeringa fekk fleirtal i Stortinget for nedlegginga av pelsdyrnæringa med forbod om å halda slike dyr.

Det reiste seg eit spørsmål om erstatning til dei som arbeidde i næringa. Dette ville bli ei utbetaling til dei som dreiv med pelsdyravl og dei som produserte pelsdyrfôr.

Totalt dreier dette seg om 300–350 årsverk med ei innkome på 500–600 millionar kroner i året til staten, dvs. det norske fellesskapet.

Ved nedlegginga blir utgift i å dekka ledig arbeidskraft med diverse tiltak pr. år som er tippa til bortimot den summen som pelsdyra gav.

Ei nøyaktig utrekning manglar og dermed er også konsekvensane lite vurdert.

Folk er fortvila over ein situasjon som er like utfordrande som store ulukker. Dei som sat i Stortinget og røysta for nedlegginga kunne ikkje ha tankar om den skaden som vart gjort mot ei oppegåande inntjenande verksemd, og som utnytta ressursar til nytte for folket.

Her ein tanke om pengar til erstatning: I avrøystinga røysta 161 stortingsrepresentantar for nedlegging med forbod mot å halda pelsdyr.

No er det mange som meiner at dei 161 stortingsmedlemmane som stemte for kan innbetala 2 mill. kronar kvar i glede over sigaren!

I tillegg må også dei sum driv terror – øydelegging av bur og farmar - leggja tilsvarande sum kvar for å letta samvitet!

Dei som driv terrorhandlingar var inspirert av NOHA og WWF, som er tunge organisasjonar om vilt liv i skog og mark utan å sjå skadeomfang og mangel på konsekvensar.

Med von om at saka kan endra seg til fortsett liv for nyttesam næring.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.