Er det slik i Ringsaker kommune at noen er mindre verdt enn andre?

At mens utbyggere og næringsutviklere berømmer kommunen for raske reaksjoner og hurtige svar, skal Tom Høisveen som har Downs syndrom og dermed et kommunalt hjelpebehov, ikke få svar på brev. Hans mor, Eva Høisveen, sendte et brev til kommunen 10. desember i fjor uten hittil ha fått en eneste reaksjon.

Der etterlyste hun sikkerhetstiltak i Toms nye leilighet før han kunne flytte inn. Leiligheten i Brumunddal sør sto klar 1. november, men de livsnødvendige sikkerhetstiltak for Tom var ikke på plass. Han trenger kontrollerende tiltak på natta for sin epilepsi som kan føre til livstruende situasjoner.

At Tom og hans mor ikke blir verdiget svar på henvendelse, er en ting. Langt verre er hva kommunalsjefen for helse og omsorg, Sverre Rudjord, gir uttrykk for i en reportasje i HA om saken. Han mener det er opp til Tom selv å flytte inn uten å ta i betraktning at dette kan være livsfarlig for Tom. « Han kan dø under et anfall om han ikke får øyeblikkelig hjelp,» har hans mor påpekt.

Kommunalsjefen er heller ikke villig til å svare HA om kommunen vil refundere månedsleien for den tid Tom ikke forsvarlig har kunnet bo i leiligheten. « Det er et forhold mellom Høisveen og utleier,» sier kommunalsjefen.

Er det slik vi vil ha det i Ringsaker kommune? I så fall er ikke håpet stort om å rykke framover i rekken når helse- og omsorgsnivå skal bedømmes. Her har Ringsaker kommune kommet sørgelig langt bak i statistikken av landets kommuner.

« Jeg regnet med at Ringsaker var en god kommune å bo i,» sier Eva Høisveen. Hun er en av AP`s veteraner i kommunepolitikken. Nå er hun lei seg for at denne saken har fått negative sideeffekter for Toms helsesituasjon. « Det som har skjedd den siste tiden er at Tom har fått psykiske problemer. Han kan ikke stole på folk,» sier hun.

At Ringsaker kommune er dårlig på informasjon og her har et forbedringspotensial,

har Ringsaker Pensjonistparti tidligere pekt på. Denne saken tyder ellers på at skal Ringsaker være en god kommune å bo i, må det skje noe med holdninger innen helse- og omsorg. Det er de mange saker som er avdekket den siste tiden det beste bevis på.

Ringsaker Pensjonistparti

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.