I Aftenposten tar den nye ministeren for innvandring og integrering, Sylvi Listhaug, største delen av forsiden med uttalelsen «jeg er bekymret for mine egne barns fremtid».

Hvis man ikke visste at ministeren var Frp-er - og dermed også lite opptatt av å begrense global oppvarming – kunne man kanskje tro at hennes bekymring gjaldt issmelting på polene, med derav stigende havnivå, ekstremvær i form av kraftige stormer, flom og ras, tørke og skogbranner.

Men all tvil blir satt til side når man leser intervjuet med henne. Hun er urolig over hvor mye det koster et av verdens aller rikeste land å ta imot flyktninger. Ja, det kan til og med gå ut over hennes egne barn som kanskje må dele godene i fremtidens Norge.

Men har hun ikke fått med seg de elendige forholdene folk lever under i landene flyktningene kommer fra? Eller er det en total mangel på medfølelse når hun setter sine egne barn opp mot de sultne, husløse og krigstrette barna nyhetsreportasjene forteller om? Her i landet har vi nettopp feiret jul med overflod av mat og presanger, oljefondet runder 8000 milliarder og år om annet kåres vi til verdens beste land å leve i. Dette er toppen av egoisme, minister.

Men hun er også bekymret for ytringsfriheten. Med innvandrere fra fremmede kulturer kan vårt så velfungerende demokrati få seg en smekk. Kanskje vil de slemme muslimene som kommer hit, gå til angrep for eksempel når vi tegner Muhammed. Og hva med tvangsgifte og kjønnslemlestelse? Nei, det er nok best å stramme inn, utvise flest mulig til der de kommer fra. Integreringen blir altfor kostbar, norskopplæring starter vi først etter at flyktningene har sittet ett år og stirret i veggen i et asylmottak.

Ved å fokusere på integrering, starte opplæringen i en tidligere fase, gi flyktningene samfunnsoppgaver, kan innvandringen bli noe positivt for landet, ja for oss alle. Hvis innstrammingsministeren blir mer, mye mer, integreringsminister, har vi alle mindre grunn til å bekymre oss for fremtiden.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.