Hamars kommunestyre har nå med klart flertall vedtatt at Hamars befolkning skal få en høringsrunde med flere alternativer om hvor fremtidig dobbeltspor skal gå gjennom Hamar. De 11 som stemte mot, mente det holdt med Vest og Øst. Det var med andre ord et samlet kommunestyre som ønsket flere høringsalternativer enn Vest. Det er flott.

Svært mange har engasjert seg i dette, og en høring nå uten Midt og Øst ville fått komikkens skjær. En høring med bare to alternativer i Vest, vil for mange bli som å gå til valg med bare en kandidat. Ikke fordi kulvert eller bro er like løsninger, men fordi de har det til felles at strandsonen berøres sterkt. Det er det i alle fall over 6.000 personer som ikke ønsker.

Så gjenstår det å se om Jernbaneverket (JBV) har evnen til å lytte og endre sine bastante konklusjoner fra 1. juni, hvis høringsrunden gir de tydelige signalene vi tror vil komme.

Hvis JBV fortsatt står på Vest, selv om høringen gir klart ønske om en jernbanefri strandsone, blir dette spørsmålet spenningspunktet: Hvor mange av kommunestyrets medlemmer velger å følge befolkningens ønske og gå mot JBV? De som da bøyer av for JBV, kan i realiteten ikke ha ment at dette skulle være en reell høring.

Vi håper i det lengste at høringssvarene er tydelige og at JBV bøyer av, slik at vi får Sørli - Brumunddal inn i neste Nasjonale Transportplan, og at Hamar for kommende generasjoner kan løftes frem som Mjøsbyen Hamar!

Les også
NYHET

HATV: Se her hva Jernbaneverket vil.
Vi fulgte debatten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.