I de siste ukene har seksuell trakassering fått velfortjent medieoppmerksomhet. Seksuelt krenkende, grenseoverskridende og ydmykende adferd er kjente ord i disse dager. #metoo– kampanjen har skapt sterke reaksjoner hos det norske folk. Det er dog oppløftende at langvarig ukultur gir oppvask i de politiske partiene.

Fortjent tillit til våre politikere må ivaretas, og det vi nå er vitne til, styrker ikke nødvendig god rekruttering til politisk arbeid. Vår statsminister framholdt behovet for holdningsendringer. Det er jeg virkelig enig i, men ingen må tro at det er en lettvint løsning. Å tilegne seg nye kunnskaper og ferdigheter er adskillig enklere enn nødvendige sosiale holdningsendringer.

Jeg tror imidlertid på det gode i mennesket, tross alt. Vi må dog ikke glemme den trakassering som også skjer i store deler av vårt samfunn. Det må forventes at ledere og tillitsvalgte i både private og offentlige virksomheter tar opp utfordringene, lar varslere komme til orde, rydder opp og tar avstand fra ukulturen. Ukultur som knapt tåler dagens lys, kan nå komme fram.

Alle mennesker har behov for trygghet og mulighet for utfoldelse. Det ser ut som at behovet for utfoldelse har fått en for stor plass. Frihet til utfoldelse må ha en klar grense. Andre mennesker skal ikke krenkes. Bruk av smarttelefoner, internett og facebook avdekker at en del mennesker er både avstumpet og ansvarsløse.. En skikkelig verdidebatt nå, ville vært musikk i mine ører.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.