I Trysil og Engerdal har vi nå fullført en underskriftsaksjon med følgende krav til en ny rovdyrpolitikk:

- Ja til lokal forvaltning

- Ja til effektivt uttak av skadedyr

- Nei til kjerneområder og rovdyrsoner

- Nei til fast ulvestamme i Norge

Ca 50 personer har gått fra hus til hus og stått på stand med 67 lister. Vi rakk ikke å besøke alle, men 3.500 fastboende har skrevet under, i likhet med 373 utenbygds på besøk. Dermed har vi slått en fast det vi visste fra før: At departementet og forskerne tar grundig feil av folkemeningen når de hevder at det er flertall for ulv i alle deler av landet. Det er særlig grunn til å merke seg resultatet i Engerdal, som ligger utenfor ulvesonen, når hele 57 prosent av befolkningen over 15 år har støttet kravene. Reelt er prosenttallet langt høyere, for det er mange som ikke har blitt spurt.

Det er grunn til å spørre om politikerne i Hamar, Ringsaker, Stange og Løken er helt på linje med sine innbyggere når de, hvis en skal tro det en hører, vil beholde ulvesonen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.