Hele Europa står overfor en kjempeoppgave, også Norge. Hundretusener presser på. Det er opplagt at her må det til et bredt, europeisk samarbeid. Angela Merkel har vært på banen og oppfordret til solidaritet. I Tyskland må innvandrerne lære seg «hoch-deutsch», nasjonens felles skriftspråk.

I den integreringsprosess som også venter oss i Norge, er språktilegnelse en av de aller største utfordringer. Norske politikere må nå forstå alvoret i denne sak og sørge for at språklige barrierer overvinnes ved en fornuftig språkpolitkk. Flyktninger er selvsagt pålagt å ta norskkurs - det er ikke snakk om at de skal lære seg to former for norsk. Nynorsk, som i realiteten er et regionalt særspråk, må gi slipp på sine språkprivilegier.

Norge må samle seg om ett, offisielt skriftspråk, vårt dominante, moderate bokmål. La dem som kommer hit, få en sjanse til å tilegne seg vårt språk og vår kultur, også gjennom radio og TV. Slik det er i dag, er det meget uheldig at mennesker med fremmedkulturell bakgrunn daglig opplever, en rotet, vilkårlig blanding av to så like språkformer i TV-nyheter, dokumentar- og underholdningsprogrammer til stor forvirring for såvel nye landsmenn som etniske nordmenn.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.