Lite føles vel mer frustrerende enn når noen sprer løgn om deg, - på en slik måte at du blir stående maktesløs, uten mulighet til å stoppe de feilaktige opplysninger som spres om deg eller det du står for? Du aner ikke rekkevidden av det som spres og konsekvensene kan bli enorme.

Har du noen gang opplevd at du eller noen du er glad i svertes? At du blir beskyldt for å være den skyldige i en sak uten å være det?

Har du blitt sammenlignet med en person du helst ikke vil høre navnet på?

Vi er midt i valgkampen.

Det virker som det får fram det verste i enkelte mennesker.

Egentlig er jeg sjokkert over det hele.

Lokalvalg.

Kommunevalg.

Mennesker jeg tidligere har møtt i ulike sammenhenger, som jeg i utgangspunktet trodde var folk jeg kunne være stolt av å kjenne, viser plutselig sider ved seg selv som jeg aldri før har sett.

Jeg kjenner at min respekt for dem er i ferd med å rakne fullstendig.

På grunn av oppførselen deres i valgkampen.

Jeg er snart 48 år.

Nettvett er et ord jeg aldri hørte om eller lærte betydningen av i min oppvekst.

Men så ble PC, iPad og smarttelefon allemannseie.

Det er lett å gjemme seg bak tastaturet.

Skrive ting man ikke tør å si til mennesker i det virkelige liv.

Plutselig kan en som er stille og beskjeden til vanlig, bli modig og ufin når han skriver i kommentarfeltene.

Den snille, vakre jenta kan forandres til en herskesyk og frekk mobber.

Vi tenker ofte på de unge når vi snakker om nettvett og mobbing på nettet.

Men visste du,- at jeg har sett godt voksne menn, nærmere pensjonsalder, skrive de styggeste ting på Facebook nå de siste ukene?

Muligens er jeg naiv.

Muligens er jeg uerfaren.

Muligens er jeg også urealistisk.

Fordi jeg tror på det beste i mennesker.

Fordi jeg tror vi kan bygge et varmere samfunn.

Fordi jeg kjemper for det jeg tror på.

Jeg innser at jeg må ta på hjelm, vernebriller og skuddsikker vest for å stå i dette.

For jeg akter å drive valgkamp uten personangrep, netthets og løgn.. og med respekten for både andre mennesker og meg selv intakt når dette er overstått.

Godt valg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.