Jeg har noen tanker angående all den reklamen som vi blir dynget ned med hver dag. Det påståes at det er: «Kjempetilbud», «Knallpriser», «Megabillig» osv. I dag fikk jeg ikke mindre enn 17 «kjempetilbudsblader» i postkassa, med all verdens ting jeg ikke trenger.

Det jeg lurer på er hvor billig vi forbrukerne kunne fått varene vi egentlig trenger, hvis vi slapp å betale for all reklamen på alt vi ikke trenger. Tror nok prisene kunne gå ned en del.

Og så ville vi vel spare miljøet for mye, ved å minske transporten av alt dette unødvendige reklamehysteriet. Først må de «stakkars» avisbudene lempe rundt på tonnevis med papir og spre rundt i alle postkasser. Åtte sekunder har de visst for å betjene ei postkasse med avis og alt vedlegg, + kjøring mellom kassene da selvsagt.

Vi kunder lemper det videre inn på kjøkkenet, for deretter å frakte det samme papiret, gjerne ulest, ut i søppeldunken, som stadig er full før hentedagen kommer. Så fraktes papiret mil etter mil til gjenvinning, for så å gå tilbake til ny produksjon av ny unødvendig kostbar reklame. En evig unyttig rundgang?

Tenk om vi forbrukere kunne sitte hjemme, finne ut at nå er det noe vi trenger å handle. Vi reiser til den butikken vi regner med at har den tingen, og så kjøper vi den tingen som vi trenger. Ikke alt som reklamen «påstår» at vi trenger, eller som er så kjempebillig, at vi ikke kan la være å kjøpe det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.